Μάντζιος: «Λιτά και ταπεινά και στο Final 4»!

15 Απρίλιος, 2018 - 2:19 πμ

Ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, Φώτης Μάντζιος μίλησε στο nikiamarousiou.gr για την πρόκριση των Κορασίδων στο Final 4, την πορεία ως τα ημιτελικά και τη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες του σωματείου μας.

Πως ήλθε αυτή η μεγάλη επιτυχία για τη Νίκη Αμαρουσίου;
«Σε αυτή τη φάση ήμασταν ξανά το αουτσάιντερ. Όλοι, καλώς ή κακώς, δεν μας υπολόγιζαν… Ίσως, μάλιστα, να μην κατάλαβαν καλά-καλά τι έγινε! Εμείς πάντως με τα κορίτσια το χαρήκαμε. Χαιρόμασταν κάθε αγώνα και όσο βλέπαμε ότι πλησίαζε η επιτυχία, τόσο αγχωνόμασταν! Το «κλειδί», σε κάθε περίπτωση είναι ότι μπαίνουμε στο γήπεδο… λιτά και ταπεινά. Έχουμε το κεφάλι χαμηλά, γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Κάναμε το καθήκον μας, κερδίσαμε τα παιχνίδια που «έπρεπε» να κερδίσουμε ενώ, παράλληλα, έγιναν κάποιες ανατροπές στη βαθμολογία που μας έβαλαν στη διαδικασία να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στον προτελευταίο αγώνα»!

Σε ποιο σημείο άρχισες να συνειδητοποιείς κι εσύ ότι μπορεί να γίνει κάτι πραγματικά σπουδαίο;
«Τα κορίτσια έδωσαν τέσσερις «τελικούς» με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο επειδή θέλαμε να συγκεντρωθούμε περισσότερο στους άλλους αγώνες που θα έκριναν την πορεία μας. Κάναμε, λοιπόν, ένα φοβερό 3-0 με την ΑΕΚ εκτός έδρας! Τα κορίτσια μπήκαν με φοβερό πάθος κι εκεί ακριβώς κατάλαβαν ότι έχουν δυνατότητες, αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε μια… περαστική ομάδα που θα έκανε 6 ήττες. Δεν σου κρύβω ότι στο μυαλό μας έπρεπε να διαχειριστούμε και την πιθανότητα να κάναμε το 0/6».

Η πρόκριση αποκτά ιστορική σημασία αφού πρόκειται για την πρώτη παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά…
«Σίγουρα! Επίσης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού ήλθε με τα δικά μας παιδιά! Η Νίκη Αμαρουσίου προκρίθηκε στο Final 4 κάνοντας μόνο μια προσθήκη, αυτή της Ρόζας Αρμάου, η οποία προσαρμόστηκε άμεσα κι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Απέναντί μας είχαμε ομάδες… πολυσυλλογικές».

Τι να περιμένουμε, λοιπόν, από τη Νίκη Αμαρουσίου και τη συμμετοχή της στο Final-4;
«Είναι δεδομένο ότι θα πορευτούμε με την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο τρόπο σκέψης… Λιτά και ταπεινά! Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με το κεφάλι χαμηλά, παίζουμε σοβαρά, δίνουμε το 100% και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Τα ίδια κορίτσια είχαν πετύχει κάτι σπουδαίο πριν από δυο χρόνια, κατακτώντας την 7η θέση σε επίπεδο Παγκορασίδων κι άπαντες στη Νίκη περιμέναμε ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο μελλοντικά! Τελικά, τα κατάφεραν στην τελευταία τους χρονιά ως Κορασίδες, αποτελώντας παράλληλα οδηγό για τα κορίτσια που έρχονται».

Πως θες να κλείσουμε;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εφόρους των τμημάτων, τους κυρίους Βασίλη Μπούρα και Σόλωνα Σαββίδη για τις πραγματικά αμέτρητες ώρες που προσφέρουν για την εύρυθμη λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων Κορασίδων και Παγκορασίδων, την καθημερινή τους παρουσία και βοήθεια, άλλοτε σε απλά και άλλοτε σε δύσκολα θέματα που προκύπτουν».

Νίκη Αμαρουσίου