Η επιμορφωτική ημερίδα της Νίκης Αμαρουσίου

10 Ιούνιος, 2018 - 12:57 πμ

Ο αθλητικός ψυχολόγος – παιδαγωγός Νίκος Γεωργιάδης Ph.D. μίλησε στο nikiamarousiou.gr για την πρωτοποριακή συνεργασία με τη Νίκη Αμαρουσίου.

«Η συνεργασία με τη Νίκη είναι, ουσιαστικά μια επιμορφωτική ημερίδα που απευθύνεται στους προπονητές και τους παράγοντες του σωματείου σε ό,τι αφορά τη ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση των αθλητών. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα βοηθητικό κομμάτι προς τα στελέχη του σωματείου και τους προπονητές σε τομείς που είναι της δικής μου ειδικότητας…» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο κος. Γεωργιάδης.

Πόσο σημαντική, λοιπόν είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, με δεδομένο ότι οι προπονητές δεν έχουν να κάνουν με… υπολογιστές ή δουλειά γραφείου αλλά απευθύνονται σε παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες;
«Αρχικώς θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των τεχνικών ανάπτυξης των σωστών κι ανοιχτών δίαυλων επικοινωνίας μεταξύ των προπονητών, τον γονέων, των αθλητών και του ίδιου του σωματείου. Αφού, λοιπόν, εξασφαλίσουμε έναν δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, θα συζητήσουμε για το ψυχικό σθένος, τη συναισθηματική ενδυνάμωση και το πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε. Έχουμε ακούσει πολλούς προπονητές να επικαλούνται ψυχολογικούς παράγοντες, λίγοι όμως είναι εκείνοι που συνεργάζονται με ειδικούς… Στην Ελλάδα είμαστε πολύ-πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι».

Που αποσκοπεί η συγκεκριμένη μέθοδος;
«Αρχίζει από το κομμάτι της νοοτροπίας. Από τη δημιουργία, δηλαδή, της σωστής νοοτροπίας η οποία αποβλέπει στην στοχοθέτηση των αθλητών και των προπονητών τους. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία σωστών αθλητών και θα είναι έτοιμοι, εν συνεχεία να ανέβουν επίπεδο και να παραμείνουν σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται σωστές νοοτροπίες στους αθλητές που λάβουν τη σωστή παιδεία, ξεκινώντας από τα πιο βασικά πράγματα και φτάνοντας στα πιο σύνθετα».

Νίκος Γεωργιάδης Ph.D.
Ξεκινά την πορεία του από την Θεσσαλονίκη και την Ανδρική ομάδα Μπάσκετ του Πολυπρωταθλητή ΑΡΗ από το 1980 μέχρι το 1984. Μαζί με το πτυχίο των ΤΕΦΑΑ, ταξιδεύει στις ΗΠΑ και συμπληρώνει την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση αποκτώντας το διδακτορικό του από το University of Illinois at Chicago στην παιδαγωγική και αθλητική Ψυχολογία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάζεται με το Γ.Σ. Περιστερίου, τον Γ.Σ. Παπάγου, τον Πανελλήνιο Γ.Σ. και από το 2000 μέχρι και το 2010 αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Αθλητικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Ολυμπιακού. Από το 2011 μέχρι και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ψυχοκινητικής υποστήριξης νεαρών αθλητών και συμβουλευτικής αθλητικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού στα Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα ‘’Ευχέρεια’’ και ‘’Αθλέλιξη’

Νίκη Αμαρουσίου