Μάντζιος: «Η Νίκη σταθεροποιείται σε όλα τα επίπεδα»

2 Ιανουάριος, 2019 - 2:39 πμ

Ο υπεύθυνος των τμημάτων Υποδομής της Νίκης Αμαρουσίου, Φώτης Μάντζιος μίλησε στο nikiamarousiou.gr κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων και οριοθετώντας τους στόχους ενόψει της συνέχειας.

Ο κόουτς Μάντζιος εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του: «Η Νίκη Αμαρουσίου προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της στις μικρές ηλικίες ωστόσο παραμένουμε προσγειωμένοι, με δεδομένο ότι μιλάμε για μια νέα σεζόν, με διαφορετικές απαιτήσεις. Υπάρχει υψηλό κίνητρο και διάθεση ενώ σε ό,τι αφορά τον στόχο μας, θα είμαστε ικανοποιημένοι αρχικώς αν μπούμε στη 15άδα της ΕΣΠΑΑΑ. Στην κατηγορία των Κορασίδων συμμετέχουν 75 ομάδες. Ήδη περάσαμε στις πρώτες 25 και η συγκεκριμένη επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το σωματείο έχει αρχίσει να σταθεροποιείται στις υψηλές θέσεις. Προσωπικά, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας ότι η σωστή δουλειά αποδίδει καρπούς».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Πρώτη φορά κατεβάζουμε ηλικιακά Κορασίδες 1 και Kορασίδες 2. Επίσης περιμένουμε να αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στα τέλη Ιανουαρίου οι Παγκορασίδες που κι εκεί είχαμε τρία τμήματα τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και να είναι μέσα στις 10-15 από τις 75 ομάδες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε αρχίσει και σταθεροποιούμαστε σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει μια συνέπεια και μια διάρκεια, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δουλειά που γίνεται στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα. Υπάρχει η Αργυρώ Αλεξανδράκη, η Μαρία Μαγγίνα που ήλθε φέτος, η Σοφία Χριστοφίδη και ο Δημήτρης Ζανάκης με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να μαθαίνουν βόλεϊ, να περνάνε καλά σε ωραίο και οικογενειακό κλίμα ενώ όσα εξ αυτών έχουν τις δυνατότητες, προωθούνται σιγά-σιγά στις Γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος στο γυναικείο τμήμα υπάρχουν 7 παιδιά από τις Ακαδημίες μας χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον κόουτς Χρήστο Χόνδρο. Κάποια από αυτά τα κορίτσια έχουν ενεργό ρόλο, δείχνοντας ότι η παραγωγική διαδικασία μπορεί να συνδυαστεί με την καλή πορεία της πρώτης ομάδας που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος της Β Εθνικής κατηγορίας Γυναικών».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Η συνεργασία με τη διοίκηση είναι πάρα πολύ καλή αφού προσπαθούμε να κινούμαστε με γνώμονα και κοινό παρονομαστή το καλό των παιδιών. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο κι ελκυστικό βόλεϊ, έχοντας παιδιά από τις Ακαδημίες μας στην πρώτη ομάδα που θα πλαισιώνουν τις αθλήτριες που έρχονται. Υπάρχει ταλέντο και κυρίως διάθεση από τον προπονητή να βοηθάει αυτά τα παιδιά έτσι ώστε κάθε χρόνο στο τμήμα Γυναικών να προωθούνται κορίτσια από τις μικρές ηλικίες».

Νίκη Αμαρουσίου