Μάντζιος: «Η φιλοσοφία μας αποδίδει καρπούς»

5 Σεπτέμβριος, 2020 - 2:23 πμ

O προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, Φώτης Μάντζιος μίλησε στο nikiamarousiou.gr για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές του σωματείου μας και τις συνθήκες που δουλεύουν και προπονούνται τα κορίτσια σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

Ο έμπειρος κόουτς της Νίκης ανέφερε στην αρχική τοποθέτηση του: «Αρχικώς, άπαντες βιώσαμε μια ιδιαίτερα… βίαιη και ξαφνική διακοπή. Όπως ήταν λογικό, υπήρξε άγχος και αβεβαιότητα το πρώτο διάστημα, μια περίεργη και συγχρόνως πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, αναγνωρίζοντας ότι το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι η υγεία. Προσπαθήσαμε, λοιπόν να περάσουμε εποικοδομητικά την καραντίνα μέσω τηλεδιασκέψεων, από τη στιγμή που όλα τα κορίτσια είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα webex. Στο μεταξύ, κάναμε μια πολύ καλή επανεκκίνηση το καλοκαίρι σε διάρκεια οκτώ εβδομάδων, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής σε επίπεδο ακαδημιών και πρώτης ομάδας. Έχουμε αρχίσει πολύ καλά κι ελπίζω να συνεχιστεί έτσι»!

Όσον αφορά τη νέα σεζόν, είπε: «Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών της Νίκης Αμαρουσίου έχει καθιερωθεί σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, παρουσιάζοντας ένα υπολογίσιμο και ανταγωνιστικό σύνολο που διεκδικεί την καλή πορεία και τις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Το ίδιο ισχύει και φέτος. Έχουμε καλές βάσεις, καλές αθλήτριες και κυρίως καλούς χαρακτήρες, κι αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Η φιλοσοφία που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αποδίδει καρπούς, από τη στιγμή που οκτώ κορίτσια της πρώτης ομάδας προέρχονται από τα «σπλάχνα» της κι αυτό είναι πολύ σημαντικό! Πριν 2-3 χρόνια βάλαμε αυτόν τον στόχο στο μυαλό μας, ο προηγούμενος κόουτς βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση και πλέον συνεχίζουμε με το ίδιο σκεπτικό».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα του ενόψει της συνέχειας: «Όλα θα πάνε καλά με υγεία, υπομονή και προσοχή. Μεγάλη προσοχή σε αυτούς που την χρειάζονται πραγματικά. Συνεχίζουμε θέτοντας ως μεγάλη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών μας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς».

Νίκη Αμαρουσίου