Η Νίκη Αμαρουσίου αντιμετώπισε τη Μεγαρίδα στο πρώτο φιλικό ενόψει της ερχόμενης σεζόν και ο κόουτς Παναγιώτης Ζωντός αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας, σχολιάζοντας παράλληλα τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δουλειά που συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες στο κλειστό της Κοκκινιάς.

Η Νίκη, λοιπόν συνεχίζει την προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2022-23 που θα την βρει στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αντιμετωπίζοντας τη Μεγαρίδα στο πρώτο δυνατό φιλικό όπου ο Παναγιώτης Ζωντός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και συστήματα απέναντι σε έναν σύλλογο επιπέδου Α2.

Ακολούθως, ο κόουτς της Νίκης Αμαρουσίου επισήμανε όσον αφορά την κατάσταση της ομάδας τη δεδομένη χρονική περίοδο: «Σε γενικές γραμμές, είμαστε καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσήλωση, τη διάθεση και την ενέργεια που βγάζουν τα παιδιά στο παρκέ αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Ευτυχώς χωρίς προβλήματα… Είναι κάτι στο οποίο στοχεύουμε. Μόνο ο Σελούλης έχει ένα μικρό πρόβλημα αλλά θα το ξεπεράσει σε 2-3 μέρες. Συνεχίζουμε δυνατά, κάθε μέρα βάζουμε καινούργια στοιχεία στην ομάδα.

Το θετικό στην περίπτωσή μας είναι ότι με τους περισσότερους παίκτες ήμασταν μαζί την προηγούμενη χρονιά. Ουσιαστικά δεν ξεκινάμε από την αρχή αλλά συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε στη μεταβατική περίοδο μαζί με τα παιδιά που βάλαμε φέτος στην ομάδα. Αυτό επιβεβαιώνεται στο πρόσφατο φιλικό που δώσαμε με τη Μεγαρίδα. Ήταν το πρώτο και συγχρόνως, πιο δυνατό από τα φιλικά που θα δώσουμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας.

Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία… Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι 10 μέρες μπροστά από εμάς όσον αφορά την προετοιμασία και αποτελεί ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Basket League, διαθέτοντας ένα πολύ γεμάτο, δυνατό και οργανωμένο σύνολο. Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα τους κοντράραμε στα ίσια. Για μένα, το κομμάτι της “χημείας” είναι πολύ σημαντικό.

Η ερχόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολη, από την άποψη ότι οι μισές ομάδες πέφτουν. Μέχρι στιγμής, η Δάφνη λόγω μεταγραφών και η Ραφήνα λόγω κορμού από πέρσι δείχνουν να είναι ένα βήμα μπροστά. Οι υπόλοιπες ομάδες, με τα καλά και τα κακά τους, είναι στο ίδιο επίπεδο. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και στην έναρξη του πρωταθλήματος, θα είμαστε έτοιμοι».