Η Νίκη Αμαρουσίου κέρδισε με 76-62 εκτός έδρας τον Α.Ο. Πεύκης, σε αγώνα για τη 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 2 και ο φόργουορντ-σέντερ των νικητών, Γιώργος Δέλλιος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για τις 5 σερί νίκες της Νίκης Αμαρουσίου: «Η έκπληξη δεν είναι ότι κάναμε 5 σερί νίκες, η έκπληξη ήταν ότι κάναμε τέσσερις σερί ήττες στην αρχή της χρονιάς. Αυτό ήταν το περίεργο κατά τη γνώμη μου. Οι στόχοι της ομάδας όταν συζητούσαμε το καλοκαίρι όλοι μαζί ήταν μήπως καταφέρουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δε μιλούσαμε ξεκάθαρα για άνοδο, αλλά σίγουρα όχι για παραμονή».

Για το πώς διαχειρίστηκαν τις τέσσερις σερί ήττες του ξεκινήματος: «Ήταν σοκ, αλλά δεν ήταν και τελείως αναπάντεχο, γιατί τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν παίξαμε ποτέ πλήρεις. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, είχαμε 6-7 παίκτες που πέρασαν τραυματισμούς. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε τουλάχιστον 2-3 απουσίες. Αυτό έκανε ακόμη και την προπόνηση δύσκολη, δε συμπληρώναμε να παίξουμε διπλό. Επομένως, δεν ήταν τόσο αναπάντεχο, αν και κάποια παιχνίδια ίσως μπορούσαμε να τα πάρουμε και ελλιπείς. Η ομάδα κατά 80-90% είναι καινούργια, επομένως χρειαστήκαμε και λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούμε και να “δέσουμε” σαν ομάδα».

Για τις νίκες που άλλαξαν την ψυχολογία τους: «Το “διπλό” στην Ηλιούπολη μάς ανέβασε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, που και να χάναμε θα ήταν ίσως μες στο πρόγραμμα, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Στο 3ο δεκάλεπτο χάναμε με 23 πόντους και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Και το η νίκη μες στην Πεύκη ήταν πολύ σημαντική. Η Πεύκη είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ και καλό προπονητή. Δε θα το θεωρήσω έκπληξη, αλλά ήταν μια δυνατή νίκη που μάς κάνει να κοιτάμε προς τα πάνω».

Για το παιχνίδι με τον Χολαργό: «Ο Χολαργός ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία αυτήν τη στιγμή, είναι πολύ δυνατός. Απ’ ό,τι έχουμε δείξει εμείς έχουμε κάνει νίκες που ίσως πολλοί δεν τις περίμεναν, οπότε ποτέ μη λες ποτέ».

Για το αν μπορούν την άνοδο: «Δε θα τολμήσω να πω κάτι τέτοιο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Τουλάχιστον δε θέλουμε να ανησυχήσουμε άλλο, να νιώθουμε ότι υπάρχει κίνδυνος. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και από ‘κει και πέρα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε».

Για το μέχρι πότε θα παίζει: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά. Τον πρώτο καιρό ήταν λίγο στενάχωρο, γιατί όταν περιμένεις μια χρονιά να “κλείσεις” την καριέρα σου και θες να το ευχαριστηθείς, αλλά χάνεις σε κάθε παιχνίδι, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Τώρα συνήλθαμε και όλα είναι καλύτερα».