Ο Γιώργος Δέλλιος διένυσε πέρσι τα τελευταία μέτρα μιας σπουδαίας διαδρομής στις εθνικές κατηγορίες, αποχωρώντας από τη Νίκη Αμαρουσίου έπειτα από δύο θητείες και πολλές δυνατές στιγμές.

Ο πολύπειρος σέντερ μίλησε στη στήλη «Νίκη Αμαρουσίου: Αθλητικό Ρετρό» για τα χρόνια που πέρασε στο κλειστό της Κοκκινιάς και τις σχέσεις ζωής που έχτισε με το σωματείο, τονίζοντας στην αρχική τοποθέτησή του: «Το έλεγα κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πάμε άλλη μια χρονιά και τέλος! Ώσπου φέτος έφτασε η στιγμή. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση αφού είχα ήδη δουλέψει στο μυαλό μου αυτό το ενδεχόμενο. Αποφάσισα, λοιπόν, να σταματήσω από τη Γ’ Εθνική και τις εθνικές κατηγορίες όμως θα συνεχίσω το μπάσκετ στη Δ’ ΕΣΚΑ. Διατηρώ μια ακαδημία στην Πετρούπολη, τη Wave Basketball Academy μαζί με δυο φίλους μου, τον Αχιλλέα Αμπράζη και τον Γιώργο Μπατιστάκη. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε ανδρικό με παιδιά 16-17 χρονών και σκοπεύω να ενισχύσω το τμήμα σε αυτό το ξεκίνημα. Δεν το “κόβω” στο 100%. Θα συνεχίσω στο ανδρικό της ακαδημίας όσο αντέχω και όσο με κρατάνε τα πόδια μου (γέλια)».

Ο έμπειρος ψηλός αναφέρθηκε στο κίνητρο που έβρισκε κάθε χρόνο προκειμένου να συνεχίσει το μπάσκετ: «Έχει να κάνει με το μπάσκετ και όλα αυτά που συνδέονται μαζί του. Είναι η ρουτίνα, οι προπονήσεις, οι συνήθειες… Τα πάντα. Δεν είναι τόσο εύκολο να αποσυρθείς».

Η Νίκη συμμετείχε πέρσι στα play offs και η σεζόν 2024/25 θα τη βρει εκ νέου στη National League 2. Ο Γιώργος Δέλλιος σχολίασε την περσινή πορεία: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε με μεγάλες προσδοκίες. Παρ’ όλα αυτά το ξεκίνημα ήταν κακό. Σε σημείο να λέμε μετά τα πρώτα παιχνίδια ότι θα πέσουμε! Εν τέλει, καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα και να μπούμε στα play offs. Θεωρώ πως αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε να πάμε λίγο πιο μακριά. Σε γενικές γραμμές και βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Αφήσαμε στην άκρη τα μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα, ξεπεράσαμε τα σκαμπανεβάσματα και το πρόσημο είναι θετικό».

Ο Δέλλιος έκλεισε τον κύκλο του στη Νίκη Αμαρουσίου, αποχωρώντας από το κλειστό της Κοκκινιάς και μιλώντας για τη σχέση του με το σωματείο: «Η σχέση μου με τη Νίκη Αμαρουσίου είναι πολύ δυνατή! Ήταν το δεύτερο πέρασμά μου από τον σύλλογο, έχω αγωνιστεί άλλα τέσσερα χρόνια εκεί, πριν από περίπου μια δεκαετία. Πλέον είμαστε σαν οικογένεια. Τον Αντώνη Τσέκενη τον νιώθω σαν πατέρα μου! Εξάλλου, με τους περισσότερους ανθρώπους της Νίκης είμαστε φίλοι. Με τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, τον Νίκο Χρυσόγελο, με όλους… Τους αγαπώ και με αγαπούν, είναι αμοιβαίο»!

Όπως εξήγησε, η νέα χρονιά θα τον βρει στη Δ’ ΕΣΚΑ με τη Wave Basketball Academy, τονίζοντας σχετικά: «Γίνεται μια νέα προσπάθεια. Θα μπούμε στη Δ’ ΕΣΚΑ με στόχο η ομάδα να ανέβει τις κατηγορίες. Δεν πάμε δηλαδή για τη… χαρά της συμμετοχής. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό σύνολο. Την πρώτη ομάδα θα στελεχώσουν οι περσινοί Παίδες, έχοντας προπονητή τον Αχιλλέα Αμπράζη και συμπαίκτη τον Γιώργο Μπατιστάκη. Θα βάλουμε τους Παίδες κατευθείαν στο ανδρικό όπου θα αγωνιστώ και εγώ. Μιλάμε για παιδιά γεννημένα το 2008. Μας χωρίζουν δηλαδή 27 χρόνια! Και πέρσι στη Νίκη είχαμε παιδιά 18-19 χρονών και εγώ ήμουν στα 42-43. Ένιωθα κανονικός… παππούς (γέλια). Ούτε καν πατέρας»!

Ζητήσαμε από τον Γιώργο Δέλλιο να μοιραστεί τις στιγμές που ξεχωρίζει από την παρουσία του στη Νίκη Αμαρουσίου: «Σίγουρα κρατάω την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ήταν στο πρώτο πέρασμά μου από το σωματείο. Ζήσαμε μια ιστορική επιτυχία! Ήταν η μόνη χρονιά που η Νίκη έπαιξε στη Β’ Εθνική. Μα πάνω απ’ όλα κρατάω τις σχέσεις που δημιούργησα με τους ανθρώπους του σωματείου. Ειδικά με τους “παλιούς”, τον Μάρκο Γεωργακόπουλο, τον Παντελή Κυπριτζόγλου, τον Βασίλη Κοντογιάννη, τον Γιάννη και τον Ανδρέα Τσέκενη. Αλλά και τα παιδιά που γνώρισα στην πορεία όπως ο Λουκάς Βαφιάς, ο Γιόβαν Θεοδοσίου και τόσοι άλλοι που δεν μας φτάνει η ώρα να τους κατονομάσω… Εννοείται πως θα συνεχίσω να έρχομαι στο κλειστό της Κοκκινιάς για να βλέπω τους αγώνες της Νίκης».