Η αρχηγός Ξένια Τσέκενη συνεχίζει στη Νίκη Αμαρουσίου

Η αρχηγός της Νίκης Αμαρουσίου, Ξένια Τσέκενη, θα παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας βόλεϊ Γυναικών τη σεζόν 2023/24, βοηθώντας με την εμπειρία της τη νέα προσπάθεια που θα βρει το σωματείο μας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Μιλώντας στο nikiamarousiou.gr, η Ξένια Τσέκενη (26χρ., ακραία) έκανε αρχικώς τον απολογισμό της περσινής χρονιάς, τονίζοντας σχετικά: «Η σεζόν είχε απόλυτα θετικό πρόσημο. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα έφτασε στο σημείο να φιγουράρει στην πέμπτη θέση της κατάταξης στον α’ γύρο. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε αυτή τη θέση, αφού είχαμε πολλούς τραυματισμούς και κάποιες απουσίες που μας στοίχισαν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στόχος που ήταν η παραμονή στην κατηγορία επετεύχθη. Όλες θέλαμε το κάτι παραπάνω όμως θεωρώ ότι μπήκαν τα σωστά θεμέλια για τη χρονιά που έχουμε μπροστά μας! Σίγουρα ο στόχος θα είναι μια καλύτερη πορεία. Εν προκειμένω, ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία».

Όσον αφορά τη φιλοσοφία της Νίκης Αμαρουσίου να δίνει ευκαιρίες σε νεότερες ηλικιακά παίκτριες, είπε: «Δεν είναι απλή διαδικασία, με δεδομένο ότι οι μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία. Έτσι, τα παιχνίδια και ο χρόνος συμμετοχής που παίρνουν στην πρώτη ομάδα είναι πολύ σημαντικά για τη μετέπειτα πορεία τους και έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του σωματείου να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Όχι μόνο στο βόλεϊ Γυναικών, αλλά και στο μπάσκετ. Το ζητούμενο είναι να κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν παίκτριες που μπορούν να στηρίξουν τον σύλλογο και τις πρώτες ομάδες σε βάθος χρόνου. Η Νίκη είναι η οικογένειά τους, μεγαλώνουν μαζί με την ομάδα, σιγά-σιγά, με σταθερά βήματα. Θεωρώ ότι οι νέες κοπέλες έχουν μεγάλη όρεξη και χρόνο να αφιερώσουν στις προπονήσεις».

Για τη δική της ενασχόληση ως προπονήτρια βόλεϊ στις Ακαδημίες της Νίκης, τόνισε: «Είναι μια πολύ παραγωγική διαδικασία γιατί όταν ξεκινάς και δίνεις βάση στα μικρά τμήματα, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κάποια κορίτσια μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα Γυναικών, ανάλογα με την εξέλιξή τους. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι τα παιδιά να μένουν στον σύλλογο και να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ομάδα Γυναικών. Να υπάρχει, δηλαδή, μια σύνδεση μεταξύ των Ακαδημιών και της πρώτης ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τα νεαρά κορίτσια να μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον, να αφιερώνουν χρόνο, να βελτιώνονται, να δείχνουν εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται στη Νίκη Αμαρουσίου και τελικά, να κερδίζουν μια θέση στην πρώτη ομάδα».

Αναφορικά στο τι κρατάει και τι πετάει από την περσινή χρονιά ενόψει της σεζόν 2023/24, είπε: «Θα κρατήσω τη μαχητικότητα που δείξαμε, ειδικά στον πρώτο γύρο. Τη μαχητικότητα και τη θέληση να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι προηγήθηκε μια δύσκολη χρονιά. Προ διετίας, στην ίδια κατηγορία, είχαμε τερματίσει προς τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης και τώρα, σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είχαμε καλύτερη πορεία. Αυτό θεωρώ ότι μας δίνει δύναμη και κίνητρο για το κάτι παραπάνω ενόψει της συνέχειας. Αυτό που πετάω είναι οι τραυματισμοί και κάποιες απουσίες που είχαμε. Δυστυχώς, είναι πράγματα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *