Η Νίκη Αμαρουσίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νίκης Αμαρουσίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των προπονητών και προπονητριών, των αθλητών, των αθλητριών και πολυάριθμων φίλων του σωματείου μας όπως και του Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής αλλά και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων!

Πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ, επιβεβαιώνοντας ότι το μέλλον του αθλητισμού και της κοινωνίας ανήκει στα παιδιά.

Αρχικώς ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Νίκης Αμαρουσίου, Αντώνης Τσέκενης, ήταν εκείνος που άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και κάνοντας τον καθιερωμένο απολογισμό της χρονιάς:

«Αιδεσιμότατε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι εκπρόσωποι Ενώσεων και Ομοσπονδιών, κύριοι εκπρόσωποι Αθλητικών Σωματείων.

Φίλοι και φίλες, αγαπητά μας παιδιά.

Σήμερα η Νίκη Αμαρουσίου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε έναν αθλητικό και κοινωνικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Στον τομέα του Αθλητισμού, η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών συνεχίζει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, έχοντας στις τάξεις της κατά ένα μεγάλο ποσοστό (70%) παίκτριες που προέρχονται από το Μαρούσι και τις Ακαδημίες μας.

Η ομάδα Μπάσκετ Ανδρών συνεχίζεται να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, διεκδικώντας την είσοδό της στα playoffs για άνοδο στη Β’ Εθνική.

Όλα τα τμήματα υποδομών μας πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα και τουρνουά που έλαβαν μέρος. Στο Διεθνές Τουρνουά μπάσκετ στο Σοφικό Κορινθίας η ομάδα ΜΙΝΙ κατέλαβε την πρώτη θέση και η ομάδα των Παμπαίδων την τρίτη.

Το Under 21 μπάσκετ προκρίθηκε στο Final 4 της διοργάνωσης.

Φέτος διοργανώσαμε το τουρνουά βόλεϊ «Δημήτρης Ασημακόπουλος» για κορίτσια Ακαδημίας Β’ και Ακαδημίας Γ’. Για πρώτη φορά διοργανώσαμε το 3on3 μπάσκετ ΒΙΚΟΣ στις εγκαταστάσεις μας, για όλες τις ηλικίες με μεγάλη επιτυχία.

Συνεχίζουμε όπως πάντα τα καλοκαιρινά camps ΒΙΚΟΣ μπάσκετ και βόλεϊ.

Η Νίκη Αμαρουσίου συνεχίζει το κοινωνικό έργο της προβάλλοντας σε μια εκ των εμφανίσεων της ανδρικής ομάδας μπάσκετ το λογότυπο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ «Αμαρυσία Εστία».

Στα 32 και πλέον χρόνια ζωής, η Νίκη Αμαρουσίου έχει πολλές φορές αναγνωριστεί ως παράδειγμα προς μίμηση και στολίδι αληθινό για τον χώρο του αθλητισμού.

Είναι τιμή για εμένα να υπηρετώ ως Πρόεδρος το αθλητικό σωματείο της Νίκης Αμαρουσίου που ιδρύθηκε το 1991 μεταφέροντας τον σπόρο της αγάπης στον αθλητισμό και στα ιδανικά του αλλά κυρίως δίνοντας προτεραιότητα στον συνδυασμό της αθλητικής δράσης με την πρόοδο στο σχολείο και την ανάδειξη της σημασίας που έχουν το ήθος και η ευγενής άμιλλα.

Βλέποντας αρκετούς γονείς να διαβάζουν τα μικρότερα παιδιά τους ή να διαβάζουν και οι ίδιοι κάποιο βιβλίο στο εντευκτήριο των μελών μας, το νέο Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης. Σε αυτό βρήκαμε έμπρακτη βοήθεια από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ και Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Πέππα τους οποίους και ευχαριστούμε που μας παρέδωσαν τα πρώτα 25 βιβλία εκδόσεως του Δήμου μας.

Ξεκινήσαμε και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας και αθλητισμού με την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλινών. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή, Βασίλη Σπυρόγιαννη και τη Διευθύντρια Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, κα. Δήμητρα Πρελορέντζου.

Έτσι το Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου δίνει την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο να τρέξουν, να παίξουν, να συναναστραφούν με συνομήλικους και συνομήλικες τους αλλά και να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο που θα τους προετοιμάσει για τις δυσκολίες της ζωής μαθαίνοντάς τα να συνεργάζονται και να πειθαρχούν, έχοντας αλτρουιστική συμπεριφορά.

Όλοι μαζί, πιο ψηλά και πιο μακριά για σωστότερο και καθαρότερο αθλητισμό, προστατεύοντας τα παιδιά μας με την ίδια αγάπη όπως ακριβώς και αυτοί που ονειρεύτηκαν και δημιούργησαν το Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους, τα μέλη του Δ.Σ., τους προπονητές, τις προπονήτριες, τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους γονείς που μπας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους.

Τέλος, να ευχαριστήσω όλους εσάς για την παρουσία σας που για εμάς αποτελεί την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή στην προσπάθεια που κάνουμε.

Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας.

«Όνειρο της Νίκης είναι να παραμείνει ένας σύλλογος-πρότυπο»

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας της Νίκης Αμαρουσίου, Λίζα Χαβιαροπούλου:

«Κυρίες και κύριοι, Αιδεσιμότατε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, Ομοσπονδιών και Πολιτιστικών Συλλόγων, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, προπονήτριες, αγαπητοί γονείς… Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία σας στην ετήσια κοπή Πίτας του Συλλόγου μας.

Καλωσορίζουμε τον Αιδεσιμότατο πρωτοπρεσβύτερο εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πατέρα Χρήστο, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, τους δημοτικούς συμβούλους…

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσής μας: ΒΙΚΟΣ, NESTLE, Ζαχαροπλαστείο Πανόραμα, Γκαλερί Ζώης, τον αγγειοπλάστη Μενεγή Ελευθέριο.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Μια ακόμα δύσκολη χρονιά για την πατρίδα μας μόλις τελείωσε με την οικονομική κρίση να συνεχίζεται και την πανδημία να μην λέει να γίνει παρελθόν.

Πριν από λίγο καιρό εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ με Πρόεδρο τον Αντώνη Τσέκενη, Αντιπροέδρους τους Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και Φώτη Μαραγκάκη, ταμία τον Μανώλη Περάκη, γραμματέα την Ελισάβετ Χαβιαροπούλου και μέλη τους Γιάννη Παππά, Γιώργο Καραναγνώστη, Τάσο Παπαμιχαλόπουλο.

Τα νέα μέλη παραλάβαμε μια λαμπρή ιστορία για την οποία έχουν μοχθήσει πολλοί και κυρίως ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο κύριος Αντώνης Τσέκενης. Θα προσπαθήσουμε να γράψουμε τις καινούργιες σελίδες για να παραδώσουμε τον Σύλλογο στους επόμενους και έτσι να συνεχιστεί η σκυταλοδρομία προσφοράς στον Σύλλογο και στους Μαρουσιώτες.

Η φετινή κοπή πίτας είναι αφιερωμένη σε αυτούς για τους οποίους σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο μοχθεί. Στους αθλητές και στις αθλήτριες των ακαδημιών μας και των αγωνιστικών τμημάτων μας. Όνειρό μας η Νίκη Αμαρουσίου να συνεχίσει να είναι ένας Σύλλογος-πρότυπο.

Σε μια κοινωνία που αλλάζει προς το χειρότερο καθώς τείνουν να χαθούν αξίες όπως ο σεβασμός και η οικογένεια, η προσπάθεια του Συλλόγου είναι να δώσει στους αθλητές του τα εφόδια εκείνα που θα τους κάνουν πρώτα χρήσιμους ανθρώπους στη κοινωνία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο μας, Αντώνη Τσέκενη, τους προπονητές, τις προπονήτριες καθώς και τους χορηγούς του Συλλόγου μας που στέκονται πάντα αρωγοί στο Σύλλογό μας. Αγαπημένοι μας γονείς στηρίξτε τα παιδιά σας, σταθείτε δίπλα τους και προσπαθήστε να τους εμφυσήσετε τα ιδανικά και τις αξίες που γαλουχηθήκατε και εσείς οι ίδιοι.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Κοπή πίτας από τον αιδεσιμότατο πατέρα Χρήστο. Το επόμενο κομμάτι πίτας από τον Πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη. Θα καλέσω τον Δήμαρχο κο. Αμπατζόγλου. Για το επόμενο κομμάτι καλώ την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κα. Ρένα Χαλιώτη. Ακολουθεί ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος. Το επόμενο κομμάτι από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου κο. Βασίλη Μπούρα.

Η πολύ όμορφη στιγμή της γιορτής μας έφτασε. Όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσουμε τον μικρότερο αθλητή στις ακαδημίες μπάσκετ, Λάμπρο Καλαντζή και την μικρότερη αθλήτρια στις ακαδημίες βόλεϊ, Δανάη Μαστραγγελοπούλου.

Τα βραβεία θα απονείμει το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας κ. Γιάννης Παππάς.

Εκτιμώντας τον κόπο των αθλητών μας βραβεύουμε όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαιδευτική Βαθμίδα.

Τους Λυντέρη Χάρη, Περάκη Γιώργο, Πράπα Σωτήρη, Λαδιέλη Ανδρέα, Φαφούτη Ιωάννη, Τσίτσα Δημοσθένη, Σπυρόπουλο Στάθη, Καλυβίτη Δημήτρη, Δέσποινα Μαραγκάκη και Ορφέα Φιερφόλ το βραβείο του οποίου θα παραλάβει ο πατέρας του. Τα βραβεία θα απονείμουν τα μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. Γιάννης Παππάς και Τάσος Παπαμιχαλόπουλος.

Την περσινή χρονιά στα αγωνιστικά τμήματα της Νίκης Αμαρουσίου είχαμε επιτυχία όπου οι νεαροί άνδρες μας – το under 21 έφτασαν στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Καλούμε τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Καραναγνώστη για να απονείμουν τα βραβεία στους Θανάση Πετρίδη, Χάρη Χατζηχαραλάμπους, Βαγγέλη Σελούλη, Τρύφωνα Σταθόπουλο, Νίκο Τσακίρη, Δημήτρη Λεμπέση, Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, Θοδωρή Αργυρόπουλο, Γρηγόρη Παττακό, Στέφανο Ηλιόπουλο, Ζυκάι Άντυ και Δημήτρη Αρσενικό του οποίου το βραβείο θα παραλάβει ο πατέρας του επειδή ο Δημήτρης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του σε Κολέγιο της Αμερικής.

Προπονητές τους οι κ.κ. Χρήστος Αθανασίου και Θοδωρής Ασημακόπουλος.

Σήμερα θα βραβεύσουμε τον Βασίλη Κοντογιάννη ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών στην Νίκη Αμαρουσίου ερχόμενος από το ΓΣΑ και την τελείωσε στην Νίκη Αμαρουσίου διαγράφοντας μια λαμπρή πορεία.

Το βραβείο θα παραδώσει ο Πρόεδρος Αντώνης Τσέκενης.

Τιμητική διάκριση θα απονείμουμε στον Δημήτρη Σιταρά. Θα την απονείμει ο Πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου, κύριος Αντώνης Τσέκενης

Είναι μεγάλη μας τιμή να είναι σήμερα μαζί μας ένα άξιο μέλος της αθλητικής οικογένειας, η κυρία Λία Μήτση. Πρώην αθλήτρια πετοσφαίρισης που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 17 ετών στην εθνική ομάδα βόλεϊ της Ρουμανίας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1981 όπου και διακρίθηκε. Ακολούθησε η μεταγραφή της στον ΠΑΟ το 1982 όπου και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Μετράει 116 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Αγωνίστηκε επίσης ως αθλήτρια στις ομάδες Παπάγου Ηλιούπολης και ΑΕΚ. Από το 1990 υπήρξε αθλήτρια μπιτς βόλει όπου και κατέκτησε 7 πρωταθλήματα. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της προπονήτριας στο μπιτς βόλεϊ στα Βριλήσσια, στον Πανιώνιο και στην Εθνική Ελλάδας με πολλές διακρίσεις. Από το 2017 έως και σήμερα εργάζεται στον Παναθηναϊκό όπου προπονεί τις κορασίδες και τις νεάνιδες στο τμήμα βόλεϊ του Συλλόγου.

Την τιμητική διάκριση θα απονείμει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, κύριος Φώτης Μαραγκάκης.

Ενθύμιο για την έναρξη της συνεργασίας μας με την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλινών θα παραδώσει ο ταμίας του συλλόγου μας, κύριος Μανώλης Περάκης στην Γενική Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου κυρία. Δήμητρα Πρελορέντζου.

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την παρουσία σας και ευχόμαστε καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Πάντα επιτυχίες στα παιδιά σας.

Κατά την έξοδό σας υπάρχουν κομμάτια πίτας για όλους. Σε όποιον τύχει το φλουρί να περάσει από την Γραμματεία για το δώρο που είναι μια γκραβούρα από την Γκαλερί Ζώης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *