Μαγγίνα: «Η Νίκη Αμαρουσίου θα συνεχίσει να στηρίζεται στα δικά της παιδιά»

Η προπονήτρια της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών της Νίκης Αμαρουσίου, Μαρία Μαγγίνα έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, βάζοντας θετικό πρόσημο αναφορικά στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας και μιλώντας για την επόμενη σεζόν που θα την βρει εκ νέου στην άκρη του πάγκου.

«Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, ήταν μια πετυχημένη σεζόν για τη Νίκη Αμαρουσίου. Είχαμε πάρα πολύ καλή αγωνιστική απόδοση και αυτό είναι σημαντικό για την πρόοδο που θέλουμε να κάνουμε ως τμήμα, παρατάσσοντας ουσιαστικά μια ομάδα που διατήρησε τον κορμό της προηγούμενης χρονιάς και παράλληλα, πρόσθεσε κάποια κορίτσια για να τον πλαισιώσουν. Ενδεχομένως η τελική θέση στην κατάταξη να μας αδικεί αλλά σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι μιλάμε για μια πετυχημένη χρονιά» εξήγησε η Μαρία Μαγγίνα στο nikiamarousiou.gr.

Η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών της Νίκης τερμάτισε στην όγδοη θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με ρεκόρ 8-14, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς. «Αυτό που κρατάω είναι ότι από εκεί που παλεύαμε να σωθούμε, καταφέραμε να είμαστε στην πέμπτη θέση στον α’ γύρο, κάνοντας μάλιστα πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, αυτό που πετάω είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως, ότι δηλαδή μας άξιζε κάτι καλύτερο από τη θέση που τερματίσαμε. Σε κάθε περίπτωση, δώσαμε ευκαιρίες σε νεαρά κορίτσια και αυτό ακριβώς θέλουμε ως σωματείο, δίνοντας τεράστιο βάρος στη δουλειά που γίνεται στις υποδομές, την ακαδημία και τα αναπτυξιακά. Είναι κάτι που επιδιώκουμε και με αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Η Ελληνίδα προπονήτρια μίλησε για το ταλέντο που υπάρχει στα τμήματα υποδομών της Νίκης: «Υπάρχει ταλέντο και κυρίως, διάθεση για δουλειά. Δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας μέσω των ακαδημιών έτσι ώστε να έχουμε παίκτριες για το μέλλον. Παρεμπιπτόντως, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και μπαίνουν στη διαδικασία των Πανελληνίων. Είναι ένα κομβικό σημείο που πρέπει να το δούμε γενικότερα στον αθλητισμό και όχι μόνο στο δικό μας κομμάτι».

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, είπε: «Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας. Θα υπάρξουν προσθήκες όπως κάθε χρονιά όμως θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο η ομάδα βόλεϊ Γυναικών της Νίκης Αμαρουσίου να στηρίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στα δικά της παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *