Μαγγίνα: «Να μάθουμε στα μικρά κορίτσια πόσο όμορφο άθλημα είναι το βόλεϊ»

Η προπονήτρια της ομάδας βόλεϊ Γυναικών της Νίκης Αμαρουσίου, Μαρία Μαγγίνα μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών, προτρέποντας τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στις ακαδημίες του σωματείου μας.

Η Νίκη Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ακαδημίες βόλεϊ και η προπονήτρια της πρώτης ομάδας, Μαρία Μαγγίνα ανέλυσε τη φιλοσοφία του σωματείου όσον αφορά τη δουλειά που γίνεται με τις νεαρές αθλήτριες. Παράλληλα, προέτρεψε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο κλειστό της Κοκκινιάς, εξηγώντας τους λόγους.

Για ποιον λόγο, λοιπόν ένας γονιός να φέρει την κόρη του να μάθει τα βασικά του βόλεϊ στο κλειστό της Κοκκινιάς και τις ακαδημίες της Νίκη Αμαρουσίου;
«Το βόλεϊ είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να βάλει στην καθημερινότητά του τον αθλητισμό που έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του. Επίσης, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες περνούν αρκετές ώρες στο γήπεδο όπου κάνουν νέες φιλίες και κοινωνικοποιούνται. Πιστεύω ότι το βόλεϊ ταιριάζει περισσότερο στα κορίτσια ενώ σε ό,τι αφορά τη Νίκη Αμαρουσίου, έχουμε προπονητές που ασχολούνται πολύ με τα παιδιά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μας ενδιαφέρει να είναι χαρούμενα, να περνούν καλά εδώ και να τους μάθουμε πόσο όμορφο άθλημα είναι το βόλεϊ».

Όσον αφορά το κομμάτι της κοινωνικοποίησης, πόσο σημαντικό είναι τη σημερινή εποχή; Με δεδομένο μάλιστα ότι προηγήθηκε ο κορονοϊός και οι συνέπειές του.
«Θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει να περνούν αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, υπό την έννοια του να ασχολούνται με τα σπορ και να έχουν κοινωνικές συναναστροφές. Είναι καλό να σηκωθούν από τον καναπέ και να έλθουν στο γήπεδο, βάζοντας έναν στόχο και προτάσσοντας παράλληλα την υγεία και την κοινωνική ζωή τους. Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα νέο παιδί να βάλει τον αθλητισμό στην καθημερινότητά του, να εντάξει ένα σπορ στη ρουτίνα του, να αποκτήσει αυτή την κουλτούρα και νοοτροπία ζωής».

Είναι επίσης κίνητρο για μια μικρή αθλήτρια το γεγονός ότι μελλοντικά μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα Γυναικών της Νίκης Αμαρουσίου;
«Αρχικώς, το παιδί έρχεται στον σύλλογο για να περάσει καλά, να γνωρίσει το άθλημα και να συναναστραφεί με παιδιά της ηλικίας του. Στην πορεία όμως θέλουμε κι εμείς μέσα από αυτήν τη διαδικασία να βγάλουμε κάποιες αθλήτριες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του σωματείου και με βάση αυτήν πορευόμαστε. Θέλουμε μελλοντικά να αναδείξουμε κάποια κορίτσια που θα παίξουν στην ομάδα Γυναικών, δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι και μας ενδιαφέρει πολύ αυτή η προοπτική. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Γνωρίζουμε πως το κομβικό σημείο είναι όταν τα κορίτσια φτάνουν στην περίοδο των εξετάσεων. Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε όλα τα αθλήματα. Επαναλαμβάνω πως είναι ένα κομμάτι της δουλειάς των ακαδημιών της Νίκης Αμαρουσίου που το θέλουμε και δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό».

Συνοψίζοντας, τι θα έλεγες στους γονείς που σκέφονται το ενδεχόμενο να φέρουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου;
«Όπως προανέφερα, το βόλεϊ είναι ένα ωραίο άθλημα και νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο στα κορίτσια. Θα έλθουν εδώ, θα γνωρίσουν το άθλημα, θα κάνουν φιλίες, θα περάσουν καλά, θα μπουν στους αγώνες, θα κατανοήσουν τι μπορεί να τους προσφέρει ο αθλητισμός και το βόλεϊ. Είναι σημαντικό να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους για πολλούς λόγους. Πρέπει να έχουν στόχους στη ζωή τους, να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά, να μην είναι συνέχεια μπροστά σε μια τηλεόραση ή στα social media. Σε μικρή ηλικία μάλιστα, είναι πιο εύκολο να γίνει. Και για το παιδί, και για τον γονιό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *