«Οι Παίδες της Νίκης Αμαρουσίου δούλεψαν σιωπηλά και φέτος έκαναν θόρυβο»!

Ο προπονητής της ομάδας Παίδων της Νίκης Αμαρουσίου, Νίκος Χρυσόγελος, ο ασίσταντ κόουτς Χάρης Χατζηχαραλάμπους και ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Καραναγνώστης μίλησαν στο nikiamarousiou.gr για την εξαιρετική φετινή πορεία που κορυφώθηκε με την άνοδο στην Α1 κατηγορία, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την επόμενη μέρα.

Η ομάδα Παίδων της Νίκης Αμαρουσίου ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για την ακρίβεια, τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μετρώντας 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και έφτασε στις δέκα καλύτερες ομάδες Παίδων της ΕΣΚΑ! Παράλληλα εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία της σεζόν 2023-24 για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου και ο κόουτς Νίκος Χρυσόγελος έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων:

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε στοχεύσει αυτή τη σεζόν και ο λόγος σχετίζεται με το ότι δουλεύουμε τέσσερα χρόνια μαζί με τη φουρνιά του 2007, συμπεριλαμβανομένων των δυο χρόνων που μεσολάβησαν με τα lock-down και τους περιορισμούς λόγω covid. Ουσιαστικά, δηλαδή αυτά τα παιδιά ήταν από τα πρώτα που γύρισαν στις προπονήσεις έπειτα από την άρση των περιορισμών. Επίσης, είμαστε τυχεροί επειδή η καλή προετοιμασία μας έγινε πέρσι. Ελλείψει, δηλαδή των «εξάρηδων», αυτή η ομάδα έπαιξε δυο φορές Παιδικό. Πέρσι σαν «εφτάρηδες», αντικαθιστώντας τους «εξάρηδες» και φέτος. Μάλιστα κάναμε εξαιρετική χρονιά και πέρσι, συμμετέχοντας σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με τον Φιλαθλητικό, την Κηφισιά και τον Άγιο Νικόλαο Παλλήνης. Ήταν η παρακαταθήκη μας. Η περσινή πορεία αύξησε την αυτοπεποίθησή μας, με δεδομένο ότι τα παιδιά είχαν πια εικόνα του παιδικού πρωταθλήματος. Επίσης κάναμε πολύ καλή μεταβατική περίοδο, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στο Ranch, στο Σοφικό Κορινθίας. Εξ αρχής, λοιπόν πιστέψαμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και τελικά τα καταφέραμε αήττητοι στον όμιλο της Α2 κατηγορίας, εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α1 και την πρόκριση στη β’ φάση, φτάνοντας ως τις δέκα καλύτερες ομάδες Παίδων της ΕΣΚΑ».

«Όσο δουλεύεις, τόσο θα ανταμείβεσαι»

Όσον αφορά τα στοιχεία που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή, είπε: «Σε κάθε περίπτωση, το πρόσημο είναι θετικό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Νίκης Αμαρουσίου, μια ομάδα από το Παιδικό ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το σωματείο! Τα παιδιά έδειξαν τρομερή συνέπεια στις προπονήσεις. Κάναμε 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα με βαθμό συμμετοχής στο 90-95%! Πίστεψαν πολύ στη δουλειά που γίνεται στη Νίκη Αμαρουσίου και αυτό φαινόταν στην προπόνηση. Κυρίως όμως πίστευαν ο ένας τον άλλον! Αυτό, ακριβώς είναι το στοιχείο που μας βοήθησε στη φετινή πορεία. Δεν υπάρχουν μυστικά. Όσο δουλεύεις, τόσο θα ανταμείβεσαι. Όταν κάτι… στράβωνε και δεν πήγαινε καλά, δεν μας κυρίευε πανικός. Αντίθετα, υπήρχε διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Η Νίκη βγάζει ομαδικότητα και αυτό αποτυπώθηκε στα περισσότερα παιχνίδια μέσα στη σεζόν αλλά και έξω από το γήπεδο. Ό,τι ειπώθηκε εξ αρχής και ορίστηκε ως οδηγός για τη συνέχεια, τηρήθηκε κατά γράμμα. Σε αυτό βοήθησε επίσης η πολύ καλή συνεργασία με τους γονείς. Αν μπορούσα να συνοψίσω τη φετινή πορεία που είχε το Παιδικό της Νίκης Αμαρουσίου, θα έλεγα πως όλα αυτά τα παιδιά δούλευαν αθόρυβα τα προηγούμενα χρόνια, δίχως τυμπανοκρουσίες ή μεγάλα λόγια και φέτος έκαναν θόρυβο»!

Τα try-outs για την επόμενη χρονιά

Ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στα try-outs που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι με στόχο την ενίσχυση των αγωνιστικών τμημάτων της Νίκης: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε φέτος διότι πλην του Δούκα, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην περιοχή που να παίζει στην Α1 του πρωταθλήματος Παίδων. Θέλουμε, λοιπόν να στηρίξουμε την προσπάθεια που θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Μετά, λοιπόν τις 15 Ιουνίου, θα ξεκινήσουμε τα try-outs σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα. Όποιο παιδί θέλει να νιώσει την εμπειρία της συμμετοχής στο κορυφαίο επίπεδο των Παίδων, μπορεί να έλθει και να δοκιμαστεί. Επίσης το Εφηβικό μας θα παίζει κατά 99.9% στην Α2, επομένως ένα παιδί που ανήκει στις φουρνιές του 2007, του 2008 και του 2009, μπορεί να έλθει και να συμμετάσχει στα try-outs της Νίκης Αμαρουσίου».
Κατέληξε, λέγοντας: «Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε κοντά μας τη διοίκηση της Νίκης και όλο το σταφ του μπάσκετ. Οι προπονητές της πρώτης ομάδας που παρεμπιπτόντως εξασφάλισε την παραμονή στη Γ’ Εθνική, ο Χρήστος Αναστασίου και ο Θοδωρής Ασημακόπουλος είχαν επαφή με τους Παίδες και παρακολουθούσαν την προσπάθεια, ειδικά όταν είχαμε αγώνες εντός έδρας. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα τμήματα δουλεύουν για να επανδρώσουν κάποια στιγμή το Under και την πρώτη ομάδα της Νίκης Αμαρουσίου. Ό,τι συνέβη για παράδειγμα με την ομάδα που έπαιξε στη Β’ Εθνική, έχοντας στο ρόστερ δικά της παιδιά. Κοιτάμε την επόμενη μέρα και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, βλέποντας πάντα τη μεγάλη εικόνα».

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ TRY-OUTS
6945050466 – Νίκος Χρυσόγελος

«Τα παιδιά να προοδεύουν ως αθλητές και κυρίως, ως άνθρωποι»

Από την πλευρά του, ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Χρυσόγελου στο σταφ, Χάρης Χατζηχαραλάμπους επισήμανε: «Τα παιδιά που στελεχώνουν το Παιδικό της Νίκης Αμαρουσίου δουλεύουν καιρό μαζί, που σημαίνει ότι έχουν μάθε καλά ο ένας τον άλλον. Ουσιαστικά, προπονούνται μαζί από τον Σεπτέμβριο του 2017 πάνω στις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία. Δεν είναι, δηλαδή ότι δούλεψαν μαζί μια χρονιά και τέλος. Υπάρχει συνέχεια που αποτυπώνεται στο γήπεδο, ξεπερνώντας κάθε φορά τις προσδοκίες. Είναι εργατικά παιδιά που ακούνε, που έχουν όρεξη και διάθεση να μάθουν και να βελτιωθούν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να έρχονται στη Νίκη Αμαρουσίου, να περνάνε καλά, να χαίρονται το μπάσκετ και να προοδεύουν ως αθλητές. Όσον αφορά τη φετινή επιτυχία, εξ αρχής δουλέψαμε για την άνοδο. Παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και τελικά πετύχαμε εύκολα τον μεγάλο στόχο».

Στη συνέχεια, είπε: «Όσον αφορά τη συμμετοχή στην Α1 κατηγορία την επόμενη χρονιά, δεν αλλάζει κάτι στη νοοτροπία και τις αρχές μας. Το ζήτημα για τα παιδιά που έρχονται στη Νίκη Αμαρουσίου είναι να μάθουν μπάσκετ, να το ευχαριστιούνται, να δουλεύουν καλύτερα κάθε φορά και να προοδεύουν σαν αθλητές και κυρίως, σαν άνθρωποι, συνδυάζοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο. Το ιδανικό είναι κάποια στιγμή να φτάσουν και στην πρώτη ομάδα».

«Οι γονείς αφήνουν τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους»

Ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Καραναγνώστης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους γονείς: «Από την πλευρά μου, θέλω να σταθώ στο κομμάτι της εξαιρετικής συνεργασίας με τους γονείς των παιδιών που αφήνουν τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους δίχως να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Δεν θα διαμαρτυρηθούν στους προπονητές γιατί δεν παίζει το παιδί τους, ούτε θα κάνουν φασαρία ή θα δημιουργήσουν προβλήματα γιατί νομίζουν ότι τους αδικεί ο διαιτητής, ούτε φυσικά θα έλθουν σε αντιπαράθεση με άλλους γονείς. Αντίθετα, υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους όσοι «τρέχουν» το Παιδικό. Δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον οργανισμό και τη δουλειά που γίνεται στη Νίκη Αμαρουσίου. Γνωρίζουν και οι ίδιοι το υψηλό επίπεδο δουλειάς που γίνεται εδώ και έτσι τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ απλά για όλους μας και είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *