Υπεύθυνος Ακαδημιών της Νίκης Αμαρουσίου ο Ασημακόπουλος

Ο Θοδωρής Ασημακόπουλος, μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς της Νίκης Αμαρουσίου ο οποίος εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή στο φινάλε της σεζόν 2022/23 μαζί με τον Χρήστο Αναστασίου, συμβάλλοντας αμφότεροι στην παραμονή της ομάδας στη Γ’ Εθνική, αναλαμβάνει το σημαντικό πόστο του Υπεύθυνου Ακαδημιών.

«Η θέση του Υπεύθυνου Ακαδημιών στη Νίκη Αμαρουσίου ένας νέος ρόλος για μένα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν ρόλο που κουβαλά μεγάλη ευθύνη. Μου αρέσει πολύ να οργανώνω πράγματα για τους νεαρούς αθλητές, να συναναστρέφομαι μαζί τους και, κυρίως, να τους μεταδίδω τις γνώσεις μου για το μπάσκετ. Ο μεγάλος στόχος στη Νίκη είναι τα παιδιά να μάθουν σωστά τα βασικά, να αγαπήσουν το παιχνίδι και, παράλληλα, να διαμορφώσουμε χαρακτήρες και προσωπικότητες μέσα από αυτή τη διαδικασία» εξήγησε στο nikiamarousiou.gr ο Ασημακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να δουλεύεις με νεότερα παιδιά σε σχέση με έμπειρους παίκτες όπως, για παράδειγμα, ο Παντελής Κυπριτζόγλου, ο Δέλλιος ή ο Γεωργακόπουλος με τους οποίους συνεργαστήκαμε στην πρώτη ομάδα. Η δυσκολία έχει να κάνει στο ότι κάθε παιδί λαμβάνει διαφορετικά την πληροφορία και πρέπει να βρεις τον τρόπο να τη μεταδώσεις σωστά για να την αφομοιώσει και να την κάνει κτήμα του. Από την άλλη πλευρά, οι έμπειροι παίκτες όπως είναι τα παιδιά που προανέφερα έχουν μεγάλη διαδρομή στον χώρο και είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείς μαζί τους».

Αναφορικά στην ευθύνη που έχει ο νέος ρόλος, είπε: «Η ευθύνη είναι μεγάλη αφού οι Ακαδημίες της Νίκης Αμαρουσίου συνδέονται άμεσα με την πρώτη ομάδα. Θέλουμε κάποια στιγμή να εμπλουτίσουμε και να στελεχώσουμε το ανδρικό με παιδιά των Ακαδημιών μας. Αυτή, ακριβώς, θα είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Να δούμε, δηλαδή, την πρώτη ομάδα να στελεχώνεται κυρίως με παιδιά των Ακαδημιών της Νίκης Αμαρουσίου».

Τον περασμένο Μάιο, ο Θοδωρής Ασημακόπουλος βρέθηκε στο Κάουνας κατά τη διάρκεια του Final Four της EuroLeague και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διά ζώσης τον τρόπο δουλειάς της Ζαλγκίρις στις μικρές ηλικίες. «Μου δόθηκε η ευκαιρία, μέσω της υποτροφίας του ΣΕΠΚ να ταξιδέψω στη Λιθουανία. Διαπίστωσα, λοιπόν από πρώτο χέρι ότι οι Λιθουανοί ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ. Η ζωή τους είναι το μπάσκετ! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στα βασικά του αθλήματος. Δεν αφήνουν ένα παιδί να προχωρήσει αν δεν ξέρει τα βασικά: Ντρίμπλα-πάσα-σουτ. Τα εξασκούν καθημερινά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες».

– Όποιος νεαρός αθλητής επιθυμεί να ενταχθεί στην οικογένεια της Νίκης Αμαρουσίου, να εγγραφεί στις Ακαδημίες ή να δοκιμαστεί, μπορεί να επικοινωνεί με τον νέο Υπεύθυνο Ακαδημιών του σωματείου, Θοδωρή Ασημακόπουλο στο τηλέφωνο 6979725733.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *