Οι Έφηβοι της Νίκης Αμαρουσίου εξασφάλισαν την άνοδο στην Α2 κατηγορία και ο κόουτς Θοδωρής Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στη νέα επιτυχία του σωματείου που φέτος μέτρησε δυο ανόδους στις μικρές ηλικίες.

Η αρχή έγινε με τους Παίδες που συνδύασαν την εξαιρετική πορεία τους με την άνοδο στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της Νίκης Αμαρουσίου, δίνοντας τη σκυτάλη στο Εφηβικό.

«Τα παιδιά έκαναν πολλές θυσίες μέσα στη χρονιά για να έλθουν στην προπόνηση και στο τέλος κατάφεραν κάτι πραγματικά σπουδαίο, δηλαδή την άνοδο στην Α2 κατηγορία, έχοντας παράλληλα το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα φροντιστήρια και το διάβασμα…» εξήγησε στο nikiamarousiou.gr ο προπονητής του τμήματος, Θοδωρής Ασημακόπουλος.

Οι Έφηβοι της Νίκης ολοκλήρωσαν τη σεζόν με ρεκόρ 20-4, έχοντας απολογισμό 14-2 στην α’ φάση, 3-1 στη β’ φάση και 3-1 στη γ’ φάση. «Το σωματείο δουλεύει σε κολεγιακά πρότυπα στις μικρές ηλικίες και στα Παιδικοεφηβικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η άνοδος στο Παιδικό και στο Εφηβικό ήλθε μέσα από την καλή δουλειά. Θα ήθελα, επίσης να ευχαριστήσω τον κόουτς Νίκο Χρυσόγελο που με αντικατέστησε αυτές τις δέκα μέρες που βρέθηκα στη Λιθουανία με την υποτροφία του ΣΕΠΚ και κάλυψε την απουσία μου στον πάγκο. Ήταν σαν να μην έχω φύγει».

Όσον αφορά το ταλέντο στις μικρές ηλικίες, ο κόουτς Ασημακόπουλος είπε: «Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Πρέπει, πάντως να δώσουμε περισσότερη βάση στις ηλικίες 18-22. Μετά τις Πανελλήνιες, πολλά παιδιά χάνονται από το μπάσκετ και, γενικά από τον αθλητισμό. Αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη Νίκη Αμαρουσίου αλλά τη μεγάλη εικόνα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψουμε. Πλέον οι Παίδες και οι Έφηβοι της Νίκης θα αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Υπάρχει ταλέντο, γίνεται επαγγελματική δουλειά και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο».