Ο Επίκουρος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, συμβουλευτικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής Γεώργιος Τσίτσας θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο (5/11, 14:30) στο κλειστό της Κοκκινιάς ενημέρωση-εκπαίδευση προς τους προπονητές και τις προπονήτριες της Νίκης Αμαρουσίου αναφορικά στους ψυχολογικούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό.
Η δράση τιτλοφορείται ως «Μονοπάτι δίχως εμπόδια είναι συνήθως αδιέξοδο – ψυχολογικές προκλήσεις και προσκλήσεις» και ο κος. Τσίτσας μίλησε στο nikiamarousiou.gr για την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του σωματείου μας.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση, με δεδομένο ότι οι προπονητές της Νίκης Αμαρουσίου έχουν να κάνουν επίσης με παιδιά που ξεκίνησαν να ασχολούνται με τον αθλητισμό για να παίξουν, να κάνουν φίλους, να νιώθουν ότι πετυχαίνουν, για να διασκεδάσουν και να ενισχύσουν το “αίσθημα του ανήκειν”. Την αίσθηση δηλαδή ανήκουν κάπου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο νεαρός αθλητής αναπτύσσει την προσωπικότητά του και παράλληλα δημιουργεί αξίες, στάσεις ζωής και συμπεριφορές, αναπτύσσοντας θετικά συναισθήματα. Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με τον συνδυασμό ψυχικής και σωματικής ισορροπίας» επισήμανε στην αρχική τοποθέτησή του.
Εν συνεχεία, ανέφερε: «Μέσα από τον αθλητισμό, ο στόχος μας ουσιαστικά είναι να δημιουργήσουμε χαρούμενα παιδιά. Ανεξάρτητα, δηλαδή με το αν θα κάνουν πρωταθλητισμό στη ζωή τους. Το ζητούμενο για το παιδί είναι να μάθει να είναι χαρούμενο, να μπορεί να επικοινωνήσει, να μπορέσει να κοινωνικοποιηθεί, να δημιουργήσει και συγχρόνως, να συνδέσει τη λογική και τη φαντασία».
Ο Γεώργιος Τσίτσας ανέλυσε τους άξονες γύρω στους οποίος θα κινηθεί η εκπαίδευση-ενημέρωση των προπονητών το προσεχές Σάββατο: «Αρχικώς, θα εξηγήσουμε τι κερδίζει ένα παιδί από τον αθλητισμό. Θα μιλήσουμε επίσης για τα θετικά της ενασχόλησης με το μπάσκετ και το βόλεϊ, για τους τύπους των αθλητών και τη διαχείρισή τους, για την σχέση των γονιών με τον αθλητισμό και τις βασικές αρχές που πρέπει να τους διέπουν. Θα αναφερθούμε επίσης στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των αθλητών και των αθλητριών, κάνοντας ειδική αναφορά στον τομέα της αυτοπεποίθησης και της βελτίωσής της. Γενικώς, θα αναφερθούμε στη ψυχολογική διάθεση των αθλητών».